Taal Taal

Nederlands [Beta] Nederlands [Beta] English English

Blogs Blogs

Terug

Visum bij aankomst voor Vietnam

Vietnam Visum aanvragen wordt in de toekomst makkelijker
De Vietnamese regering heeft plannen om het aanvragen van een visum voor toeristen makkelijker te maken. Zoals het er nu uitziet kan men vanaf 1 januari 2017 ook digitaal een visum aanvragen voor Vietnam.

Op dit moment kun je op twee manieren een visum aanvragen:

Vooraf bij de ambassade van Vietnam, of via een visumbureau die het aanvragen van een visum bij de ambassade voor jou regelt;
Bij aankomst op het vliegveld.
Alleen toeristenvisums beschikbaar met visa on arrival Vietnam
Sinds 1 januari 2015 worden er alleen toeristenvisums verstrekt met visa on arrival. Bezoekt U familie of bent U student dan kunt U ook van het toeristenvisum gebruik maken. Bent U zakelijk reiziger dan kunt U meestal ook van dit visumtype gebruik maken. Uitzonderingen zijn als U offshore (op zee) werkzaam bent, of voor een ontwikkelingsorganisatie (NGO) werkt. Vraagt U in dat geval een zakelijk visum aan.

Kom ik in aanmerking voor een 'visa on arrival' voor Vietnam? U kunt een 'visa on arrival' aanvragen indien U aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U arriveert per vliegtuig in Vietnam
  • Uw paspoort is tenminste 6 maanden langer geldig dan de aankomstdatum in Vietnam
  • U heeft 1 lege pagina in uw paspoort (voor het opplakken van het Vietnam visum)
  • Heeft U een overstap in Vietnam dan haalt U uw visum op tijdens de overstap. Uw overstaptijd dient tenminste   2 uur te bedragen. Het ophalen van uw visum kan 10 tot 40 minuten duren.

Wij zijn een reisburo gespecialiseerd in het leveren van 'visa on arrival' of te wel visum bij aankomst voor Vietnam. Als U met het vliegtuig naar Vietnam reist dan kunt U bij ons uw visa on arrival aanvragen. Wij verzorgen uw visumaanvraag in Vietnam en sturen U ter bevestiging een visumautorisatiebrief per email. Met deze brief haalt U vervolgens uw visum op bij aankomst op het vliegveld in Vietnam. Dit bespaart tijd en scheelt in de kosten.

Jazeker. De Vietnamese regering heeft deze service in het leven geroepen als alternatief voor het regelen van uw visum via de ambassade/consulaat. Klikt U op de volgende links voor referenties: verwijzigingen naar onze website, de Vietnam visumdatabase en reacties van onze klanten.

Vorige
Reacties